Drabschef Ove Dahl udtaler: “Ved alvorlig kriminalitet er der et fremmedartet navn i 95 procent af sagerne”

Tidligere drabschef Ove Dahl har udgivet bogen “Drabschefen – Nye sager”, hvorfra nedenstående er taget fra:

“En anden problemstilling i Danmark handler om, hvem der står bag de groveste forbrydelser. Når man kigger på statistikkerne, så vejer de gerningsmænd, som ikke har danske aner, ualmindeligt meget i forhold til etniske danskere.

I Københavns Politikreds bor der cirka 600.000 mennesker. 20 procent er ikke danskere af fødsel”…. “Også hvis man ser på de herboende anden- og tredjegenerationsindvandrere, så fylder de unge mænd også rigtig meget i statistikkerne over, hvem der begår bankrøverier, vold og anden alvorlig kriminalitet. Alt for meget.

Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet. Når jeg ser på navnene på de gerningsmænd, der har begået drab eller drabsforsøg, været med i bandekonflikt, røveri, voldtægt – så er det et fremmedartet navn i 95 procent af sagerne. Det er da alt for meget. De er nogle tal, man ikke kan løbe fra. Men det er nogle tal, som mange har svært ved at forholde sig til, også rent politisk.” (s. 239f)

2 thoughts on “Drabschef Ove Dahl udtaler: “Ved alvorlig kriminalitet er der et fremmedartet navn i 95 procent af sagerne”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s